Hotstone massage

Hotstone massage

Wat is een Hotstone massage?

Een hotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een hotstone massage gebruikte stenen zijn basalt stenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast.

Hoe ziet een Hotstone massage eruit?

Er worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik een ander deel van het lichaam met etherische olie. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerst de stenen op lagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt. 

Wat is het effect van een Hotstone massage?

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstone massage draagt bij aan: 
 • ontspanning 
 • stressvermindering
 • betere doorbloeding
 • ontspanning van stijve spieren.
Een hotstone massage is bovenal een weldaad om van te genieten! 

Goed om te weten

Indien de buitentemperatuur 20 graden of hoger is, geef ik géén hotstone massage. Bij een te hoge temperatuur krijgt je lichaam namelijk niet de kans de opgenomen warmte kwijt te raken, wat kan leiden tot hoofdpijn of misselijkheid.