Ontspanningmassage

Oosterse massage

Onspanningsmassage

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een goede manier om je lichaam en geest compleet te laten ontspannen. Met een rustige, zachte of stevigere massage komen je lichaam en hoofd volledig tot rust. Het is een fijne manier om de opgebouwde spanning letterlijk van je af te schudden.

Ontspanningsmassage wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verhelpen of te verlichten. Daarbij kun je denken aan psychische of lichamelijke klachten zoals slapeloosheid, stress of spierspanning. Je lichamelijke gezondheid verbetert als je regelmatig een ontspanningsmassage ontvangt.


Wat zijn de effecten van ontspanningsmassage?

• Ontspant lichaam en geest
• Vermindert stress
• Vermindert spierspanning
• Stimuleert het zenuwstelsel
• Helpt tegen slapeloosheid
• Brengt je terug naar jezelf


Doorbreek de negatieve spiraal

Een ontspannen lichaam zorgt voor een rustig hoofd. Met een ontspanningsmassage doorbreek je de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten.
Ook als je geen klachten hebt, is het fijn om tijd aan jezelf te besteden!

Tip: Boek een fullbody wellness massage. Dit is een ontspanningsmassage van 90 minuten
waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd voor een compleet ontspannen gevoel.Oosterse massage

 
Oosterse massage wordt ook wel meridiaan massage genoemd. Deze massage is gebaseerd op de Oosterse filosofie. Volgens de traditionele Chinese geneeskunde circuleert energie, Qi, door je lichaam en volgt hierbij specifieke met elkaar verbonden banen. Deze banen worden meridianen genoemd.
Wanneer er emotionele of fysieke gebeurtenissen (trauma’s) slecht verwerkt worden kan dit de oorzaak zijn dat de Qi, geblokkeerd raakt, onderbroken wordt of tot stilstand komt. Door het stimuleren van de meridiaan banen met massage kan deze energiestroom opnieuw door de blokkade heen worden gebracht. Zo kan de balansverstoring verholpen worden en de weggestopte ervaring alsnog worden verwerkt.
Een trauma kan iets groots zijn van lang geleden (bv. onverwerkt verdriet) en ook iets kleins van kort geleden (bv. kneuzing tijdens sport). Alle zaken kunnen van invloed zijn op het lichaam.
Deze massage werkt zowel geestelijk als lichamelijk dieper door dan de ontspanningsmassage en kan ondersteuning en verlichting geven bij o.a. verdriet, woede stress, koude handen en voeten, oververmoeidheid enz.
 
Het is wel belangrijk dat jij, de cliënt, goed voor de massage openstaat en deze goed kan ontvangen door jezelf goed te ontspannen. Dit gaat makkelijker wanneer je de ogen sluit en luistert naar de ontspannen muziek en jezelf voelt door middel van de massage. De massage zal dan een beter effect hebben. Eventueel kunt u hierdoor reacties krijgen als huilen, boos worden of een diepere staat van ontspanning bereiken en heerlijk slapen ‘s nachts. Zelfs de dagen erna kunnen er zich nog reacties voordoen zoals spierpijn, hoofdpijn, extra vermoeid of juist extra veel energie.
Na een massage is het verstandig jezelf rustig te houden en zeker geen inspannende werkzaamheden te verrichten.