Sportmassage


Sportmassage

Sportmassage: waarom en voor wie?

Sportmassage zorgt zowel voor ontspanning als voor activatie van de spieren. De behandeling stimuleert de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen sneller worden aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor herstellen de spieren (en dus het lichaam) sneller na een inspanning, waardoor de spieren beter kunnen blijven presteren. Je voelt je daardoor fitter, energieker en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk.

Sportmassage als preventie van blessures

Vóór het sporten kan een stimulerende sportmassage de spieren voorbereiden op de te verrichten inspanning. Na het sporten zorgt een ontspannende sportmassage voor een sneller herstel, waardoor de kans op het ontstaan van blessures kleiner is.
Het streven van sportmassage is dat iedere sporter gezond en blessurevrij kan sporten!
De meest ideale situatie is dan ook om door het verbeteren van de spierconditie, blessures te voorkomen of het risico op het oplopen van blessures te verminderen. Dit geldt ook zeker voor het voorkomen van herhaling van eerder opgelopen blessures.
Voor deze preventieve werking is het belangrijk om met een bepaalde regelmaat, afhankelijk van de sportintensiteit, gemasseerd te worden.

Sportmassage na het ontstaan van een blessure

Heb je (recent of al langer geleden) een blessure opgelopen, dan kan ik, natuurlijk naast de massage, door middel van tapen of bandageren en het verstrekken van informatie en advies voor een betere en veiligere sportprestatie zorgen. Het zo nodig doorverwijzen naar een specialist hoort hier ook zeker bij!

Sportmassage is zeker niet alleen voor sporters!

Heb je wel eens klachten aan bijvoorbeeld nek, schouders en/of rug (al dan niet werk- of stress gerelateerd): ook dan kun je zeker baat hebben bij een vorm van sportmassage!