Sportmassage

Sportmassage zorgt zowel voor ontspanning als voor activatie van de spieren. De behandeling stimuleert de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen sneller worden aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor herstellen de spieren (en dus het lichaam) sneller na een inspanning, waardoor de spieren beter kunnen blijven presteren. Je voelt je daardoor fitter, energieker en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. 

Sportmassage als preventie van blessures 

Vóór het sporten kan een stimulerende sportmassage de spieren voorbereiden op de te verrichten inspanning. Na het sporten zorgt een ontspannende sportmassage voor een sneller herstel, waardoor de kans op het ontstaan van blessures kleiner is.
Het streven van sportmassage is dat iedere sporter gezond en blessurevrij kan sporten!
De meest ideale situatie is dan ook om door het verbeteren van de spierconditie, blessures te voorkomen of het risico op het oplopen van blessures te verminderen. Dit geldt ook zeker voor het voorkomen van herhaling van eerder opgelopen blessures.
Voor deze preventieve werking is het belangrijk om met een bepaalde regelmaat, afhankelijk van de sportintensiteit, gemasseerd te worden. 


Sportmassage is zeker niet alleen voor sporters! 

Heb je wel eens klachten aan bijvoorbeeld nek, schouders en/of rug (al dan niet werk- of stress gerelateerd): ook dan kun je zeker baat hebben bij een vorm van sportmassage! 

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een goede manier om je lichaam en geest compleet te laten ontspannen. Met een rustige, zachte of stevigere massage komen je lichaam en hoofd volledig tot rust. Het is een fijne manier om de opgebouwde spanning letterlijk van je af te schudden.

Ontspanningsmassage wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verhelpen of te verlichten. Daarbij kun je denken aan psychische of lichamelijke klachten zoals slapeloosheid, stress of spierspanning. Je lichamelijke gezondheid verbetert als je regelmatig een ontspanningsmassage ontvangt.


 Wat zijn de effecten van ontspanningsmassage?

• Ontspant lichaam en geest
 • Vermindert stress
 • Vermindert spierspanning
 • Stimuleert het zenuwstelsel
 • Helpt tegen slapeloosheid
 • Brengt je terug naar jezelf


 Doorbreek de negatieve spiraal

Een ontspannen lichaam zorgt voor een rustig hoofd. Met een ontspanningsmassage doorbreek je de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten.
Ook als je geen klachten hebt, is het fijn om tijd aan jezelf te besteden!
 
Tip: Boek een fullbody wellness massage. Dit is een ontspanningsmassage van 90 minuten
waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd voor een compleet ontspannen gevoel.

Gefeliciteerd, je bent zwanger! 
Een mooie en bijzondere tijd is aangebroken waarin je lichaam in een snel tempo veranderd. Naast het grote genieten van de groeiende buik, kan dit ook samen gaan met lichamelijke klachten. Een zwangerschapsmassage kan deze klachten verminderen

 

Wat is een zwangerschapsmassage?
Zoals de naam al zegt is een zwangerschapsmassage bedoeld voor vrouwen die zwanger zijn. Het is een zachte massage die vooral bedoeld is ter ontspanning en het eventueel verminderen van lichamelijke klachten. De focus van de massage ligt op je rug, schouders, nek en benen.
Je rug, schouders en nek hebben het tijdens de zwangerschap zwaarder door het extra gewicht van je buik. Een zwangerschapsmassage kan daarom erg fijn en ontspannend werken om alles los te maken. Ook massage van de benen kan tijdens de zwangerschap extra fijn zijn. Door het extra gewicht dat je meedraagt zijn je benen vaak sneller vermoeid en kunnen vocht vasthouden. Een massage kan deze klachten verminderen.

Heb je tijdens je zwangerschap last van een hoge bloeddruk, trombose, spataderen, hartklachten of koorts? Dan stellen we je massage graag uit tot na je zwangerschap. Heb je andere klachten en twijfel je of een zwangerschapsmassage goed voor je is? Overleg dan altijd even met je verloskundige.

Goed om te weten
De zwangerschapsmassage kan pas worden gegeven vanaf het 2e trimester (13 weken) van de zwangerschap.

Cupping

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid. Deze cups worden vacuüm gezogen en daarna rustig over de huid geschoven. De huid en verklevingen worden los gezogen en de doorbloeding sterk gestimuleerd. Doordat er een vacuüm in de cups ontstaat worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden. 


Hoe werkt cupping precies? 

Door het vacuüm in de cup, worden diverse lichaamsweefsels omhoog gezogen. We hebben het dan dus niet alleen over de aan de oppervlakte liggende huid, maar ook over het onderliggende bindweefsel en spierweefsel. Als er weefsels door overbelasting of blessure niet goed meer functioneren, ontstaat er vaak een ophoping van afvalstoffen en/of vocht, ook wel blokkade genoemd. Ook treedt er vaak bloedvatvernauwing, verkramping en verkleving op, wat het herstel belemmert.
Cupping heeft een enorme dieptewerking en zuigt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines, omhoog en tegelijkertijd wordt de bloedsomloop onder de cup flink versterkt. Doordat deze stoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en/of afgevoerd worden via de poriën in de huid. 
Cupping kan soms in eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft wel een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit en dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking. 


Waarvoor is cupping massage zoal geschikt?
 

• pijn in spieren en gewrichten
 • rug- en schouder-klachten
 • hoofdpijn 
 • chronische verkoudheid en astma
 • hoest en beginnende griep 
 • cellulite behandeling
 
Wanneer je al langer of veel last hebt van je klachten, kan het raadzaam zijn om meerdere behandelingen te ondergaan. 


Na de behandeling 

Door het vacuüm trekken van de huid zal je na de behandeling ronde vlekken zien op de huid met een rode tot paarse kleur. Deze plekken verminderen langzaam en zijn na een week ongeveer verdwenen, soms duurt het wat langer. De plekken kunnen beurs aanvoelen. Hoe vaker je jezelf laat behandelen, hoe minder heftig de plekken terugkomen. Zorg er voor na de behandeling voldoende water te drinken en houd je huid goed warm om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. 


Wanneer mag je geen Cupping massage ondergaan? 

• zwangerschap
• afwijkende moedervlekken en andere huidvlekken 

• bloedverdunners bij hartklachten 

• hemofilie
 • epilepsie
 • ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen
 • kanker
 • tuberculose 

Experi-Senses massage beleving
Laat je meevoeren in de geur-, smaak- en energiebeleving en geniet van jouw moment!
Experi-Senses is niet zomaar een massage, het is een belevenis, anderhalf uur ruiken, voelen en proeven.
Het is een geurbeleving die wordt omringd met extra elementen zoals biologische thee en kristallen. De thee is zorgvuldig uitgekozen en ze complementeren de geuren. De kristallen hebben ook toegevoegde waarden en worden tijdens de behandeling op twee verschillende manieren gebruikt. De kristallen geven op energetisch niveau een extra impuls.

Hoe ziet een Experi-Senses behandeling eruit:
-Je kiest aan de hand van het Moodbook een thema. Er zijn 6 thema's Purifying, Silence, Warming, Meditation, Balancing en Energizing.
De 6 blends zijn allemaal gemaakt van 100% natuurzuivere etherische oliën. Ze hebben allemaal op hun eigen manier een positief effect op het energetische systeem van de mens. 
- Als de keuze is gemaakt, krijg je een voeten bad met Himalaya zout en een druppel van de gekozen geur en kan je alvast even ontspannen met een kopje thee met wat lekkers. Ik maak ondertussen de massage olie klaar. 
-         Na het voeten bad krijg je een lekkere voetenmassage. 
-         Aansluitend een rug, nek/schoudermassage. 
-         Na afloop krijg je een glaasje kristalwater en voordat je de deur uit gaat nog een spraytje over het hoofd, om de sessie op een mooie manier af te sluiten. 
 
Deze geweldige belevenis duurt +/- 90 minuten.

Hotstone massage

Een hotstone massage is een massage met warme stenen. De stenen komen uit een verwarmd waterbad en hebben een temperatuur van ca. 45 graden. De voor een hotstone massage gebruikte stenen zijn basalt stenen. Basalt is een hard en ijzerhoudend, vulkanisch gesteente met een hoge dichtheid. De stenen houden daardoor de warmte goed vast. 


Hoe ziet een Hotstone massage eruit? 

Er worden een aantal stenen op een deel van het lichaam neergelegd. Dit geeft een aangename warmte en ontspanning. Door de stenen op specifieke plaatsen te leggen, kan het warmte-effect ook doelgericht toegepast worden, bijvoorbeeld op koude plekken of plekken die aandacht nodig hebben. Vervolgens masseer ik een ander deel van het lichaam met etherische olie. Ik masseer afwisselend met of zonder stenen, waarbij ik lange, rustige en cirkelvormige strijkingen gebruik. Als er op één plek warme stenen liggen en op een andere plek gemasseerd wordt, doen de stenen en mijn handen gelijktijdig hun werk. Vervolgens masseer ik het deel van het lichaam waar eerst de stenen op lagen. Door de combinatie van warmte en beweging kan ik dieper in het spierweefsel komen, wat de massage effectiever maakt. 


Wat is het effect van een Hotstone massage? 

Een hotstone massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam meer in balans. Een hotstone massage draagt bij aan: 
  • ontspanning 
  • stressvermindering
  • betere doorbloeding
  • ontspanning van stijve spieren.
 Een hotstone massage is bovenal een weldaad om van te genieten! 


Goed om te weten 

Indien de buitentemperatuur 20 graden of hoger is, geef ik géén hotstone massage. Bij een te hoge temperatuur krijgt je lichaam namelijk niet de kans de opgenomen warmte kwijt te raken, wat kan leiden tot hoofdpijn of misselijkheid.