Sportmassage

Sportmassage zorgt zowel voor ontspanning als voor activatie van de spieren. De behandeling stimuleert de bloedsomloop, waardoor voedingsstoffen sneller worden aangevoerd en afvalstoffen sneller afgevoerd. Hierdoor herstellen de spieren (en dus het lichaam) sneller na een inspanning, waardoor de spieren beter kunnen blijven presteren. Je voelt je daardoor fitter, energieker en meer ontspannen, zowel lichamelijk als geestelijk. 

Sportmassage als preventie van blessures 

Vóór het sporten kan een stimulerende sportmassage de spieren voorbereiden op de te verrichten inspanning. Na het sporten zorgt een ontspannende sportmassage voor een sneller herstel, waardoor de kans op het ontstaan van blessures kleiner is.
Het streven van sportmassage is dat iedere sporter gezond en blessurevrij kan sporten!
De meest ideale situatie is dan ook om door het verbeteren van de spierconditie, blessures te voorkomen of het risico op het oplopen van blessures te verminderen. Dit geldt ook zeker voor het voorkomen van herhaling van eerder opgelopen blessures.
Voor deze preventieve werking is het belangrijk om met een bepaalde regelmaat, afhankelijk van de sportintensiteit, gemasseerd te worden. 


Sportmassage is zeker niet alleen voor sporters! 

Heb je wel eens klachten aan bijvoorbeeld nek, schouders en/of rug (al dan niet werk- of stress gerelateerd): ook dan kun je zeker baat hebben bij een vorm van sportmassage! 

Ontspanningsmassage
Ontspanningsmassage is een goede manier om je lichaam en geest compleet te laten ontspannen. Met een rustige, zachte of stevigere massage komen je lichaam en hoofd volledig tot rust. Het is een fijne manier om de opgebouwde spanning letterlijk van je af te schudden.

Ontspanningsmassage wordt gebruikt om lichamelijke klachten te verhelpen of te verlichten. Daarbij kun je denken aan psychische of lichamelijke klachten zoals slapeloosheid, stress of spierspanning. Je lichamelijke gezondheid verbetert als je regelmatig een ontspanningsmassage ontvangt.


 Wat zijn de effecten van ontspanningsmassage?

• Ontspant lichaam en geest
 • Vermindert stress
 • Vermindert spierspanning
 • Stimuleert het zenuwstelsel
 • Helpt tegen slapeloosheid
 • Brengt je terug naar jezelf


 Doorbreek de negatieve spiraal

Een ontspannen lichaam zorgt voor een rustig hoofd. Met een ontspanningsmassage doorbreek je de negatieve spiraal van stress en lichamelijke klachten.
Ook als je geen klachten hebt, is het fijn om tijd aan jezelf te besteden!
 
Tip: Boek een fullbody wellness massage. Dit is een ontspanningsmassage van 90 minuten
waarbij het hele lichaam wordt gemasseerd voor een compleet ontspannen gevoel.

Cupping

Cupping vindt zijn oorsprong in de Oosterse geneeskunde en is al duizenden jaren oud. Cupping is het plaatsen van cups op een geoliede huid. Deze cups worden vacuüm gezogen en daarna rustig over de huid geschoven. De huid en verklevingen worden los gezogen en de doorbloeding sterk gestimuleerd. Doordat er een vacuüm in de cups ontstaat worden afvalstoffen en bloedstagnaties in de spieren naar de oppervlakte getrokken en kunnen blokkades opgeheven worden. 


Hoe werkt cupping precies? 

Door het vacuüm in de cup, worden diverse lichaamsweefsels omhoog gezogen. We hebben het dan dus niet alleen over de aan de oppervlakte liggende huid, maar ook over het onderliggende bindweefsel en spierweefsel. Als er weefsels door overbelasting of blessure niet goed meer functioneren, ontstaat er vaak een ophoping van afvalstoffen en/of vocht, ook wel blokkade genoemd. Ook treedt er vaak bloedvatvernauwing, verkramping en verkleving op, wat het herstel belemmert.
Cupping heeft een enorme dieptewerking en zuigt celvocht, inclusief afvalstoffen, toxines, omhoog en tegelijkertijd wordt de bloedsomloop onder de cup flink versterkt. Doordat deze stoffen omhoog gezogen worden, kunnen ze door het lichaam makkelijker afgebroken worden en/of afgevoerd worden via de poriën in de huid. 
Cupping kan soms in eerste instantie wat onaangenaam voelen en een prikkelend gevoel geven, maar het geeft wel een verruimend effect, alsof je na de behandeling losser in je vel zit en dat geeft weer een prettig ontspannen gevoel. Daarnaast heeft het een pijn dempende werking. 


Waarvoor is cupping massage zoal geschikt?
 

• pijn in spieren en gewrichten
 • rug- en schouder-klachten
 • hoofdpijn 
 • chronische verkoudheid en astma
 • hoest en beginnende griep 
 • cellulite behandeling
 
Wanneer je al langer of veel last hebt van je klachten, kan het raadzaam zijn om meerdere behandelingen te ondergaan. 


Na de behandeling 

Door het vacuüm trekken van de huid zal je na de behandeling ronde vlekken zien op de huid met een rode tot paarse kleur. Deze plekken verminderen langzaam en zijn na een week ongeveer verdwenen, soms duurt het wat langer. De plekken kunnen beurs aanvoelen. Hoe vaker je jezelf laat behandelen, hoe minder heftig de plekken terugkomen. Zorg er voor na de behandeling voldoende water te drinken en houd je huid goed warm om de afvoer van afvalstoffen te bevorderen. 


Wanneer mag je geen Cupping massage ondergaan? 

• zwangerschap
• afwijkende moedervlekken en andere huidvlekken 

• bloedverdunners bij hartklachten 

• hemofilie
 • epilepsie
 • ernstige lever-, nier- en hartaandoeningen
 • kanker
 • tuberculose